Caféer i Lund

Espresso House

Espresso House på Stora Gråbrödersgatan är en stor favorit. Konstigt nog lyckas de ofta hitta den perfekta blandningen på både Caffè Latten och folk. Naturligtvis blir det lite samma stuk på utbudet eftersom Espresso House är en kedja men just den här är i mitt tycke lite vassare. Ett stort plus är att de har öppet längre på kvällen.

Ebbas skafferi

En annan favorit är Ebbas skafferi, ett mysigt och charmigt café med konst på väggarna och Mumin innanför dörren. Det kan bli lite kö ibland vid den lilla disken men när du väl fått plats är det ingen stress för den som vill sitta länge. Caffè Latten får med beröm godkänt och tänket är ekologiskt och fairtrade. Ebbas skafferi ligger i ett gammalt K-märkt tegelhus på Bytaregränd 5 i närheten av Grand Hotell. Uteserveringen sommartid är en liten oas.


Gräddhyllan

Pluggvänliga Gräddhyllan har genom åren säkert sett många studenter. I det sirligt ålderdomliga caféet finns flera små rum att välja mellan både för det stora och det lilla sällskapet. Här kan du sitta länge och läsa, filosofera eller titta på folk. På sommaren finns det en mycket populär uteservering. Gräddhyllan är inte längre ett utpräglat café men för många är det här nostalgistället nummer ett.


Graffiti Café

Fräscha lokaler och trevlig personal, intressant med nyttiga alternativ som bakade potatisar, sallader och röror av A-fil. Populärt bland de yngre besökarna. Tyvärr varierar storleken på portionerna för mycket för att betyget skall bli helt godkänt. Skärmen som evigt matar fram menyerna drar ner mysighetsfaktorn och det gör faktiskt också skylten som säger att övervåningen är avstängd på kvällarna. Det känns lite macdonalds och då tycker jag att 2000-talets franchisekoncept skulle kunna prestera bättre.
Positivt är de senare öppettiderna.  

 

Annas kök

Vilken klass och vilket café! Annas kök får högsta betyg!
Cafè latten är perfekt och den varma paninin är undergod med fräscht lockande sallad. Priset är lite högre men det är det värt. Trevlig personal och lokalen inspirerande. Cafét ligger i butiken Miljögården nära Nova Lund och är väl värd en avstickare.

 

 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)