Caféer Sydvästra Skåne

Hallongården - Trelleborg

På Hallongården är det, inte så förvånande, hallon som gäller... Här kan du köpa hallon på självplockning samt saft, marmelad, glögg och mycket annat i den trevliga butiken. Halloncaféet har öppet året runt; vackra sommardagar får du ditt fika i en kaffekorg som du får med ut i trädgården. Ruggiga dagar kan du sitta inne i det mysiga gamla hönshuset. Hallongården serverar lättare lunch och hembakade kakor. Vintersäsong har de våffelbuffé.

 

Sjöbo Kaffestuga

I en liten skogsdunge ligger det mysiga korsvirkeshuset med sin lummiga trädgård och väntar på dig. På menyn finns bland annat rejäla smörgåsar med mycket pålägg och en kakbuffé med 7 sorters kakor. Socker- och kanelbullarna är mycket populära, det som drar ner intrycket lite är den mossiga interiören. Kaffet avnjuts helst vid vackert väder när du kan sitta ute i den härliga trädgården. Då känns livet fint!

 

Sjögårdens café vid Vombsjön - Harlösa

"En pärla mitt i skåne! Frasiga gjutjärns-våfflor, hemmagjord saft och utsikt över Vombsjön."

För vissa caféer är enkelheten det genialiska; vare sig du väljer våfflor, morotstårta eller kanske äpplekaka så bjuds du på en bedårande utsikt över Vombsjön.

 

SmakSak i Blentarp

Bor du i Blentarp har du tur, men det här caféet är väl värt en omväg! Jättegott ekologiskt kaffe från Fogarolli som ger dig en underbar caffè latte eller cappuccino, du kan också välja mellan olika ekologiska teer.

Bakverken är fantasifullt undersköna och du kan köpa surdegsbröd och annat bröd som bakas varje dag i det ekologiska bageriet.

 

Bokskogen vid Torups slott är ett populärt utflykts- och rekreationsområde. Här finns motionsleder, stigar, sjöar och rastplatser och sist men inte minst två mysiga caféer:

Statarmuseets kafé

“Den lyckligaste dagen i mitt liv” sa två nioåringar som fick skala potatis... Det säger lite om vår tid; att vi behöver stanna upp och hitta enkelheten i tillvaron, att lycka för barnen kanske ligger i att finnas i ett sammanhang, att förstå sin historia. På Statarmuseet hittar du de djur som en statarfamilj hade - höns, tupp, kanin och gris. 

På Statarmuseets café hittar du en vilsam grönska i trädgården där det finns plats för barnen att leka utan att störa. Vill du sitta inne i orangeriet får du fin utsikt genom de stora fönstrena och i den lilla butiken finns gammaldags prylar som ger inspiration. Kaffet dricker du i små, tunna koppar som nästan ingen använder idag; det känns rätt i den här miljön. Jättegod soppa, paj, mackor och hembakade kakor, bröd och knäckebröd.

 

Torups slottscafé

Mitt emot Torups slott ligger Torups slottscafé vars produkter kommer från Vismarlövs Café och Bagarstuga. I den vackra miljön i de renoverade gamla stallarna erbjuds du både lättare lunch och härliga bakverk. Sopplunchen är mycket populär och du kan även välja mellan salladsbuffé och smörgåsar till lunch. Vill du kan du få med dig lunchen eller fikan, kanske sitta lite mer nära naturen.

 

Vismarlövs Café och Bagarstuga

Den välkomnande miljön tar dig ett steg tillbaka i tiden. Ta plats på glasverandan eller leta dig upp på andra våningen bland härliga allmogemöbler och gamla prylar här och där. Kakbuffé, spettkaka eller lättare lunch med matiga mackor eller underbart god soppa. Välj din kaffekopp och botanisera bland porslinet, det känns som hemma fast för många, många år sedan. Sommartid kan du sitta i den stora trädgården bland blommor, träd, buskar och en och annan anka vid dammen.

 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)